Over het kamp

Met Vlielandkamp Lange Paal willen we kinderen die veel hebben meegemaakt of nauwelijks op vakantie kunnen, eindelijk die kans bieden. Structuur is hierbij belangrijk en plezier staat voorop. Het Vlielandkamp is voor de kinderen een onvergetelijke ervaring! We zijn enorm trots dat we dit elk jaar weer kunnen regelen dankzij onze trouwe fondsen en talloze sponsoren.

Ieder jaar een week vol plezier

Kinderen die met ons meegaan hebben veel meegemaakt en hebben het soms thuis niet makkelijk. Daarom organiseren we allerlei activiteiten op het eiland, om deze kinderen een zo mooi mogelijke week te bezorgen. Een dagje strand, een spannend bosspel… en om alles nog eens te verwerken, het creatieve ‘Vlielandjournaal’. Een dagelijks terugkerend theatraal verhaal met een rode draad, waarin de dag nog eens dunnetjes wordt overgedaan. De kinderen zitten hier elke avond voor het eten met z’n allen aan gekluisterd!

Lekker uitwaaien op Vlieland

De omgeving op Vlieland is rustig, de golven ruisen en de zeewind laat de haren wapperen. Even lekker uitwaaien, of op schelpenjacht. We merken dat de kinderen van de kleinste dingen genieten, en dit maakt het erg bijzonder om op het eiland met ze te mogen werken. Het kampeerterrein bevindt zich op een grasveld op Staatsbosbeheerterrein ‘Lange Paal’. Omdat het terrein overzichtelijk is, kan de ‘leidinx’ alle kinderen goed in de gaten houden. We hebben elke dag een duidelijke planning met pictogrammen. En onze professionals zorgen ervoor dat geen kind iets tekort komt.

Voor wie is het kamp?

Het kamp is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar die het nodig hebben om een week alle zorgen achter zich te laten en te genieten van het eiland. Dit kan bijvoorbeeld zijn door financiële problemen of door een lastige thuissituatie. Kinderen komen bij ons kamp terecht via hun contactpersoon bij Jeugdbescherming west of via Jeugdformaat. Er gaan ieder jaar zo’n 48 kinderen naar het kamp, waar 17 ‘leidinx’ voor beschikbaar zijn. 

De organisatie

Het Vlielandkamp LangePaal is een initiatief van Jeugdbescherming west en Jeugdformaat. Al meer dan 35 jaar organiseren wij samen met een trouwe groep vrijwilligers het Vlielandkamp. We zijn er trots op dat we dit elk jaar weer tot een succes weten te maken!

Meer over de organisatie